Foto_1

La Fundació Albert Tomàs i Bassols va presentar el divendres 9 de juny de 2017, a l’església de Vilabertran,  el llibre Santa Maria de Vilabertran. La preservació del Conjunt Monumental”  que ha escrit el doctor en història, Josep Mª Gironella. La presentació va anar a càrrec d’Eduard Puig Vayreda,  i a més de l’autor hi va intervenir l’Anna Maria Puig, en representació de la Fundació.

Amb aquesta publicació es fa realitat el vell projecte de l’Albert Tomàs i Bassols de posar en valor l’esforç fet pels diferents patronats que treballaren per la conservació del Conjunt Monumental de Vilabertran, treball al qual el propi Albert Tomàs no en va pas ser aliè. En Josep Mª Gironella ha recollit la feina feta (i la “desfeta”) des dels temps de la Desamortització fins avui , per un col·lectiu de persones moltes de les quals romandrien a l’anonimat, o lluny de la història “oficial”.

Implícitament, l’obra també planteja el futur del Conjunt monumental de Vilabertran:  ”¿Com pot ser que entrats al segle XXI, hi hagi tan a prop de Figueres – nucli de comunicacions i amb un potencial museístic i cultural indiscutible – un monument tan ric i important sense utilitzar, ni amb cap pla de futur definit?”

Vegeu més detalls del llibre clicant aquí

A la fotografia un moment de l’acte de presentació (d’esquerra a dreta): Josep Mª Gironella (autor); Eduard Puig Vayreda (presentador del llibre); Albert Tomàs (president de la Fundació); Martí Armadà (alcalde de Vilabertran); Anna Mª Puig (conductora de l’acte)